divendres, 9 d’octubre del 2015

La meva és més llesta etc.

Alai al Collbaix; Ferran Cerdans Serra, 2015
A vegades idolatrem els gossos amb els que compartim la vida. Són els més llestos, els més bons, els que ens entenen més i, sobretot, els més guapos del barri. Del poble. De la comarca. Del planeta. Tampoc és que sigui dolent, si ens en sabem enfotre del fet, que és la funció d’aquesta imatge modificada (intencionadament cutre) :D

Aquest tema el tracta P. G. Wodehouse en un text titulat "About My Friends", escrit expressament per al genial “Dog Dogs” d’Elliot Erwitt. Wodehouse parla de les discussions entre “amos”, que comencen parlant de la gran intel·ligència dels gossos respectius i van pujant de to fins esdevenir baralles en les que es juga l’honor i en les que està en joc fins i tot l’amistat. Sí, és una mica exagerat, però tampoc tan allunyat de la realitat. I d’aquí ve la imatge de l’Alai; qui no s’ha sorprès defensant la velocitat, intel·ligència i sentit de l’humor (fins i tot) de la seva gossa respecte qualsevol altra del planeta terra? Doncs això.
Dog Dogs;  Elliott Erwitt, Phaidon Press, 1998
Per cert, sovint em feliciteu per les fotos de l’Alai, he de dir que les fotos de gossos de l’Elliot són totes obres mestres, una rera l’altra durant 500 pàgines! Increïble. Un llibre amb una relació qualitat/preu insuperable, imprescindible si estimeu la fotografia i els gossos o una sola de les dues!