dilluns, 28 de setembre del 2009

i ara com reciclo les bosses del super?

Aviat ja no em donaran bosses de plàstic al supermercat, així que hauré de comprar bosses de plàstic per a recollir els excrements de l'Alai, la meva gossa. Segurament, les bosses noves que compri no seran biodegradables com si que ho són les del super on solo fer les compres. Hi ha més ramificacions a aquesta aparent contradicció, però el que sembla clar és que arriba un moment en el que, per molt que no vulguis, tens d'escollir entre dues opcions pernicioses.

L'ésser humà contamina, i no hi ha volta de full (full reciclat, és clar)

Nota informativa: per a realitzar aquesta entrada express no s'ha emprat ni un gram de paper, ja que ha estat escrita directament al blogger. Ara, l'electricitat que hem consumit en el procés és d'origen incert, desconegut i segurament nociu per l'ambient.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

tot això de les bosses, el seu consum primer i la seva desaparició segon, fa tuf de socarrim. El mal és que ara ja no ens creiem res, fins i tot (o sobretot) si ve amb l'etiqueta d'ecològic.

neus ha dit...

per aquí si vols una bossa de plàstic te la cobren i andàndu i són de les reciclables i bio i ecos i tot el que faci falta, igual que el calers, vaja... en fi.
Al final l'hecatombe ecològica serà culpa d'haver respirat, però ells no è? nosaltres!

Ferran Cerdans Serra ha dit...

És cert que ja no ens creiem res, per exemple per Sant Jordi, sempre apareix algú que pensa que els meus llibres manuscrits estan fets per ordinador, però quan els dic que s'hi fixin millor i que comparin els diferents llibres s'adonen que estàn escrits a mà, mai no m'enfado per això. Ens estafen tants cops en un sol dia que ja pensem automàticament que ens enganyen, és normal que desconfiem de tot. I l'ecologisme aquest institucional sempre fa pudor de lleixiu, que blanqueja molt bé.

En diferents períodes de la meva vida he fet servir les bosses del super de bossa de deixalles. Ara pensava que potser hauré d'anar a comprar amb bosses d'escombraries d'aquestes amb nansa, de les que n'augmentarà el consum invariablement (igual que de les bosses petites pels excrements dels gossos)

A banda de tots els pensaments, aqui hi ha un parell d'articles interessants:

- ¿Es correcto focalizar la lucha a favor del medioambiente, prohibiendo las bolsas plásticas?

- Fabricantes de bolsas de plástico denuncian que su retirada de grandes superficies "responde sólo a intereses comerciales"

Estem davant d'una operació de rentat de consciències superficial? Hi ha altres implicacions económiques d'aquestes que no es fan públiques fins al cap de 50 anys? Ens haurem d'esperar per a saber-ho...

neus ha dit...

Que hi ha implicacions econòmiques (però sempre per beneficiar a uns pocs i que pobrics en tenen tants de calers que en voldrien unes miques més) ja hi pots pujar de peus, sempre hi són i més si les decisions vénen de 'dalt'.
I ja que s'hi posen doncs que prohibeixin les ampolles de plàstic, i aquelles anelles tan fotudes que aguanten les llaunes i algunes ampolles, que prohibeixin també les llaunes, i les safates de prexpan on hi posen els productes crus i el plàstic que els envolta, i el paper d'alumini i de plàstic per congelar i ... i que no es quedin aquí: que prohibeixin els premis de la F1 i sucedanis, i les motos, ens estalviarem un piló de contaminació, i mira que m'agrada la F1 i les motos, però res, el medi ambient davant de tot. Que potenciïn els cotxes híbrids o els que no necessiten per res la gasolina i el gasoil, si volguessin ja faria dècades que no els faríem servir.
I en acabat, quan hagin prohibit tot allò que potencien i que és nociu, després que vinguin i ens diguin que no ens podem tirar pets, després potser els hi faré cas i abans de petar rebentaré.
És que ens prenen pel pitu del serènu, tu!
I em sembla que m'he enfilat una mica... ho sento :P

comunllum ha dit...

El "verd" ven. Clarissim.
A mes a mes, es un tema que ens te a tots sensibilitzats.
I aquesta es una combinació explosiva...
Fan (i faràn) de nosaltres el que voldran, i a sobre faràn que ens sentim culpables. La revolució dels petits gestos, en diuen.