diumenge, 16 de novembre del 2008

un tupè de mantega

Hi ha moments de la setmana en els que tenim tantes possibilitats, tantes activitats apetitoses de fer, que ens costa molt de decidir. Per a no caure en el risc de quedar-nos al sofà escollint entre totes elles, us recomano la pel·lícula d'animació "Hair Hight" ("tupè"), pel proper d'aquests moments incerts.
llegir més...

Se sol dir que el que compta no és la història sinó com te l'expliquen, màxima amb la que no estic gaire d'acord, però en aquest cas, el film d'animació sembla haver estat concebut per a fer-la bona, com si fos un argument al seu favor. Realment la història és una més, res de nou, però està molt ben narrada, amb alguns moments genials. Un exemple: el protagonista masculí entra al serveis de dones tot fent un bot, i quan és a l'aire, molt abans de tocar a terra, ja està momificat per capes i capes de laca que l'hi han llançat les usuàries ruixant-lo amb els seus esprais.

Projectada avui a l'espai Placidoscope, dins del fecinema 08, ha estat font de rialles entre el públic assistent, juntament amb alguna ganyota davant de les escenes més xocants: la barreja d'humor amb continguts explícits força gore pot no ser del gust de tothom. Malgrat tot, el fet de que siguin dibuixos amorteix l'efecte revulsiu d'algunes parts internes humanes, que tampoc són tan presents.

L'estil dels dibuixos no m'ha entusiasmat, però això ja és, com tot el demès, qüestió de gustos personals... el tupè, amb laca o amb mantega?